Bioglitter

  • Plantebasert
  • 90% biologisk nedbrytbar
  • Ikke testet på dyr 
  • Vegan (SPARKLE)
  • Egnet for vegetarianere (PURE)
  • Fri for antimon, parabener og allergener
  • 30-40 % mykere enn plastglitter (føles bedre på huden)

Glitter Eco Lovers er en sertifisert forhandler av Bioglitter™  

og vi benytter kun Bioglitter® i våre spesialdesignede glitter blends.

 
 

Vårt glitter blir primært produsert av cellulosen av eukalyptustrær. Det vil si at glitteret er plantebasert og nedbrytbart. Eukalyptustrærne er plantet og høstet etter økologisk standard.

Hvordan brytes glitteret ned?

Varme, vann og oksygen kreves for effektiv biologisk nedbrytning av mikroorganismer. Bioglitter metaboliseres av mikroorganismer som forvandler det til karbondioksid, vann og biomasse.

Hvor rask går denne prosessen?

Når vann, varme og mikroorganismer er til stede, blir hastigheten raskere. Det beste stedet for det er i jord da alle ingrediensene er tilstede. Du kan forvente at glitteret normalt forsvinner innen 90 dager i dette miljøet.


Miljø


Vi mener at alle virksomheter har et samfunnsansvar til å begrense deres innvirkning på miljøet og verne naturen mot miljøskadelige inngrep.

Vi føler oss forpliktet til å fremme bevissthet om miljøproblemer og forurensning av havene, og spesielt mot mikroplast som syntetisk (plast) glitter. Det finnes enorme mengder glitter i verden, og dette glitteret forsvinner ofte ut i havet. Der synker det enten til bunns, eller småfisk spiser de glitrende småbitene av plast.

Vi kan tilby et glitter som primært blir produsert av økologisk eukalyptustrær. Dette bioglitteret er laget av cellulosen av tremassen. Det er vegan, ikke testet på dyr og nedbrytbar.

I tillegg til å tilby biologisk nedbrytbart glitter også har vi funnet et fantastisk aloe vera gel som kan anbefales på det varmeste. Juicen fra aloe vera planten er USDA økologisk sertifisert, og vår aloe vera gele er 95% økologisk og inneholder i tillegg en mild duftolje. Produktet er vegan, ikke testet på dyr, og fri for parabener, gluten og phthalates.

Krukkene til glitteret, og flaskene til aloe gelly, består av glass og aluminium som kan resirkuleres. Vår emballasje vil alltid våre plastfritt og resirkulerbar.

Vi har fremdeles en vei å gå, men streber etter å ha så positiv innvirkning som mulig på miljøet, våre samarbeidspartnere og våre kunder. Og vi ønsker å gå denne veien sammen med deg.


SPØRSMÅL OG SVAR

Bioglitter®, er et miljøvennlig alternativ til plastbasert glitter og har blitt utviklet for å takle mikroplastisk forurensning skapt av glitter.

Bioglitter® erstatter polyesterfilmen som brukes i tradisjonell glitter, med en unik og spesiell form for cellulose fra treverk. Hovedsakelig eukalyptus hentet fra seriøse foretak av sertifiserte plantasjer som driftes etter PEFC ™ www.pefc.org -standardene.

Pr i dag er 92% av plastinnholdet fjernet i SPARKLE glitteret. Dette glitteret har et ekstremt tynt ytterlag med aluminium som gir det fine skinnet, og representerer mindre enn 0,1% av vekten til glitteret.

Aluminium er et naturlig metallisk grunnstoff og brytes derfor ikke ned i naturen. Aluminium er ikke toxic og ikke eco-toxic.

PURE er 100% plantebasert og nedbrytbart. Dette inneholder ikke aluminium og har et perlemorskimmer.

Verden står overfor et stort problem med plastforurensning og glitter har spilt sin egen lille rolle. Definert som mikroplast, tar plastglitter mange hundre år å bryte ned.

Nei, Bioglitter® brytes ikke ned uten mikroorganismer som finnes i det naturlige miljøet. Derfor vil heller ikke glitteret brytes ned i beholderen din så fremt det ikke tilføres noe organisk med glitteret.

Ingen mikrober = ingen biologisk nedbrytning.

Bioglitter® SPARKLE er vegan vennlig.

Bioglitter® PURE er egnet for vegetarianere og inneholder shellac.

Ja. Produsenten Bioglitter® har denne informasjonen på sin side:       

Globally cosmetic compliant including EC regulation 1223/2009 and FDA Title 21 Cosmetic Regulations

I tillegg er Glitter Eco Lovers registrert i CPNP registeret.

Nei, absolutt ikke.

Nei, absolutt ingen av komponentene i vårt glitter er testet på dyr.

 Nei! Ingen dyr har måtte lide for at vi skal kunne pynte oss med dette glitteret.