Bioglitter

Fordelene er:

  • Plantebasert
  • Biologisk nedbrytbar
  • Ikke testet på dyr 
  • Vegan 
  • Fri for antimon og parabener 
  • 30-40 % mykere enn plastglitter (føles bedre på huden)

 

Vårt glitter blir primært produsert av cellulosen av eukalyptustrær. Det vil si at glitteret er plantebasert og nedbrytbart. Eukalyptustrærne er plantet og høstet etter økologisk standard.

Hvordan brytes glitteret ned?

Varme, vann og oksygen kreves for effektiv biologisk nedbrytning av mikroorganismer. Bioglitter metaboliseres av mikroorganismer som forvandler det til karbondioksid, vann og biomasse.

Hvor rask går denne prosessen?

Hvis vann, varme og mikroorganismer er til stede, blir hastigheten raskere. Det beste stedet for det er i jord da alle ingrediensene er tilstede. Du kan forvente at glitteret normalt forsvinner innen 90 dager i dette miljøet. ​

Miljø

Vi mener at alle virksomheter har et samfunnsansvar til å begrense deres innvirkning på miljøet og verne naturen mot miljøskadelige inngrep.

Vi føler oss forpliktet til å fremme bevissthet om miljøproblemer og forurensning av havene, og spesielt mot mikroplast som syntetisk (plast) glitter. Det finnes enorme mengder glitter i verden, og dette glitteret forsvinner ofte ut i havet. Der synker det enten til bunns, eller småfisk spiser de glitrende småbitene av plast.

Vi kan tilby et glitter som primært blir produsert av økologisk eukalyptustrær. Dette bioglitteret er laget av cellulosen av tremassen. Det er vegan, ikke testet på dyr og nedbrytbar.

I tillegg til å tilby biologisk nedbrytbart glitter også har vi funnet et fantastisk aloe vera gel som kan anbefales på det varmeste. Juicen fra aloe vera planten er USDA økologisk sertifisert, og vår aloe vera gele er 95% økologisk og inneholder i tillegg en mild duftolje. Produktet er vegan, ikke testet på dyr, og fri for parabener, gluten og phthalates.

Krukkene til glitteret, og flaskene til aloe gelly, består av glass og aluminium som kan resirkuleres. Vi jobber kontinuerlig med å finne enda mer miljøvennlig innpakningsemballasje, og har du et godt tips om en leverandør så send meg gjerne en mail på charlotte@ecolovers.no.

Vi har fremdeles en vei å gå, men streber etter å ha så positiv innvirkning som mulig på miljøet, våre samarbeidspartnere og våre kunder. Og vi ønsker å gå denne veien sammen med deg. ​